De videoboodschap  
Het zijn de positieve prikkels die het doen

Als je naar de fases van mensen met dementie leest, is er een periode dat ze een enorme behoefte hebben of krijgen aan vertrouwde gezichten.  Je ziet mensen piekeren, blijven vragen en er ontstaat vaak onrust. De vertrouwde gezichten worden gemist op dat moment. De ene keer kun je mensen met dementie afleiden, de andere keer niet.

We weten uit onderzoek dat de aanwezigheid van vertrouwde gezichten een persoon met dementie vaak tot rust brengt. Eerder is dat al bewezen in Amerika met "Simulated Presence Therapy ". Maar wordt heel weinig gebruikt in Nederland. Het blijkt heilzaam te werken voor mensen met dementie.

Er wordt al veel gewerkt met levensboeken in de zorg.  Maar een videoboodschap in de vorm film is juist daarentegen een levendige herinnering die werkelijk aandoet. Het is ook bewezen dat herinneren via een film dezelfde hersengedeeltes stimuleert worden als een gebeurtenis zelf. Waarom buiten we dat niet uit dan?

Herinneringen spelen ook een belangrijke rol bij dementie. Mensen met dementie praten veel en graag over vroeger, omdat juist de herinneringen uit hun jonge jaren het langst bewaard blijven. Het ophalen van herinneringen doet een beroep op wat mensen nog wel weten en kunnen. Het vergroot hun zelfvertrouwen en eigen waarde. Het vormt tevens de basis voor mooie contactmomenten.

De kracht van herinneringen in de vorm met vertrouwde gezichten in een videoboodschap biedt uitkomst om stemmingen van mensen met dementie te beïnvloeden. Het is dus bedoelt om gerust te stellen als er onrust is of ontstaat. Maar ook gewoon om van te genieten als men zin heeft. Familie speelt om die reden de hoofdrol in de film. Voorwaarde is dat mensen met dementie de vertrouwde gezichten nog wel herkennen en niet verwisselen . Communicatie met de persoon moet natuurlijk nog mogelijk zijn.


Wat betekent de videoboodschap voor mensen met dementie

 • De stemming van de persoon met dementie beïnvloed je positief.
 • Het gevoel van wie ze zijn wordt op een warme en goede manier versterkt.
 • Meepraten en doen is belangrijke voor mensen met dementie.
 • Men meer plezier beleeft door het ophalen van herinneringen.

Wat betekent de videoboodschap voor familie of mantelzorger

 • Je niet alleen fysiek maar ook mentaal kunt zorgen voor je dierbare of naaste.
 • Het een krachtige en leuke manier is om contact te maken met je naaste.
 • De zorg de video in kan zetten als de persoon met dementie het gemis van vertrouwde gezichten ervaart.
 • Het is heel speciaal is om samen een herinnering te geven aan iemand die je dierbaar is.
 • Het is daarnaast voor later een leuke en bijzondere herinnering is voor kinderen en kleinkinderen.

Hoe werkt het maken van een videoboodschap

 • Neem contact op via de mail en er wordt een afspraak gemaakt om kennis te maken met familie en de persoon met dementie.
 • Je ontvangt in dit gesprek USB stick in luxe box en een proef script voor inspiratie.
 • Ik maak een afspraak om de uiteindelijke videoboodschap op te nemen.
  Belangrijk is dat iedereen die mee speelt op die datum aanwezig is en al het materiaal wat  gebruikt gaat worden meegenomen wordt.
 • De videoboodschap wordt opgenomen wordt gemonteerd met een Nikon810 in 60p formaat (60 beelden per seconde 1920x1080 pixel) Je kunt de film afspelen via You tube tv, laptop of tablet.
 • Je ontvangt binnen 2 weken een verzoek voor een afspraak om de videoboodschap met elkaar te bekijken en af te leveren.

€  447,-

De prijs is incl. kennismaking, video opname op locatie, montage en een digitaal bestand op USB in luxe box en 50 km reiskosten en een gratis bonus van Fotografie met zorg in de vorm van een portret.

       Boek hier de videoboodschap

Volg Herinneringen maken ook op Facebook